CUBAREJSE I KULTURENS TEGN 9. NOVEMBER TIL 24. NOVEMBER 2018

CUBAREJSE I KULTURENS TEGN 9. NOVEMBER TIL 24. NOVEMBER 2018

Dansk-Cubansk Forening arrangerer i 2018 en cubatur med kunst som hovedtema i samarbejde med 2 dejlige cubanske kunstnere Grisell Ofelia Rivera fra Havana og Grettel Arrate Hechavarria fra Santiago de Cuba, som har været i Danmark i 2017 og udsmykket plankeværker og murer med deres dejlige kunst.

Rejsen går til Havana, den pulserende brændende sensuelle by under den tropiske sol, hvor vi skaI besøge kunstneren Grisells værksteder bade malerkunst og keramik. Herudover besøger vi “banken” med Asger Jorn malerierne, kunstgaden Hammel med gavlmalerier og skulpturer af Salvador Escalona med søndags musik og dansog hans kunstværksted, besøge Museo Nacional de Bellas Artes, bl.a. med udstilling af nutidige kunstnere og med et besøg i Jarmanitas hvor kunstneren Fuster udstiller og har sit værksted. Vi vil mødes med forfatteren Leonardo Padura, hvis bøger er oversat til dansk og hvis sprog er som musik og beskrivelserne af Havana helt uforglemmeligt.

Med fly til Santiago de Cuba hvor vi møder kunstneren Grettels værksted og mødes med kunstskolen, som hun er leder af og kunstforeningen i Santiago. Conservatoria de Musica arrangerer vi et møde med. Ligesom vi skal opleve den skønne cubanske musik Salsa i byens mange spillesteder.

Med bus til CamagUey, byen med de mange torve, plazaer, hvor vi vil opsøge den berømte Ballet de CamagUey. Vi snupper en overnatning i denne skønne by midt i Cuba.
Bus til Trinidad med lave huse, brostensbelagte gader, hvor vi mærker fortidens vingesus. En meget smuk og intens by. Vi overnatter 2 dage pa hotel pa en af Cubas mange dejlige tropiske strande.

Turen slutter i Havana hvor vi arrangerer en tur til Cojimar, et lille fiskerleje, som Hemingway brugte til slappe af i og fiske fra. Øst for byen er der skønne stande og dermed mulighed for badetur.
Pa turen vil der blive rig mulighed for badeture, opleve den cubanske musik og den virkeliggjorte socialisme . Den utrolige store gæstfrihed og afslappethed som det cubanske folk udviser.

I mødet med den cubanske venskabsforening ICAP vil der være oplæg om den aktuelle situation pa Cuba.

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Turen kommer til at koste ca. 17000 til 18000 kr. inklusiv fly København/Havana tur/retur, indenrigs fly Havana/Santiago de Cuba , busser hotel med morgenmad. Herudover frokost eller aftensmad hver dag.

Tilmelding skaI ske til Dansk Cubansk Forening, Høffdingsvej 10, 2500 Val by tlf. 38101550, gerne pa mail post@cubavenner.dk mærket “Kunstrejse 2018” . Kan også ske til rejselederne Kirsten Bindstrup, 40308803 mail kb@bindstrup.dk og America Labrador, 22319354 mail amecuba@live.dk.

Tilmelding skal ske inden 1.7.2018. Da gruppen max er pa 20 deltagere og da der er vist stor interesse for rejsen vil det være en god ide at tilmelding sker snarest for at være sikker på at komme med.

Det er et krav at deltagerne er medlemmer af Cubaforeningen og hvis man ikke allerede er medlem kan dette ske senest ved tilmeldingen. Årskontingent koster 300 kr. for enlige, 400 for par og ½ pris for unge under 25 ar og pensionister. Medlemmer far tilsendt Cubabladet gratis.

Der vil blive afholdt informationsmøde onsdag den 14.februar 2018 kl. 19,00 Høffdingsvej 10, 2050 Valby

Evt. spørgsmal vedr. rejsen kan stilles til rejselederne Kirsten Bindstrup, 40308803 mail kb@bindstrup.dk og America Labrador, 22319354 mail amecuba@live.dk.

Program kan ses her>>

eller downloade Word fil:

Program CUBAREJSE i kunstens tegn fredag 9